BEPLANTING
Het groen in de nieuwe tuin is in grote mate bepalend voor de sfeer; het zorgt voor afwisseling en maakt de seizoenen zichtbaar in de tuin. Het beplantingsplan is minstens zo belangrijk als het ontwerp.
Regelmatig zie ik dat verkeerde investeringen in dure beplanting voorkomen had kunnen worden door een professionele observatie.

Aan de hand van een fotopresentatie van planten, borders en bestaande tuinen bespreek ik de wensen voor kleur, geur, bodem, rust, zon/schaduw voor de nieuwe beplanting.
Hierbij ga ik nadrukkelijk op zoek naar de juiste balans tussen de wensen, het definitieve ontwerp, de omgeving en de stijl van het huis.

Kies je voor een duurzame tuin? Dan wordt er extra aandacht besteed aan mens, dier en natuur. De tuin is namelijk een plek waar wordt geleefd! Niet alleen door jou, maar ook door allerlei dieren, bloemen en planten.
Wat is duurzaam tuinontwerp? In mijn ogen is dat een tuin die zo ontworpen is dat ze goed is voor de natuur, en vooral lang meegaat. Ik gebruik planten die druk bezocht worden door insecten, en die een prachtig lang bloeiend geheel vormen.
Voor de aanleg wordt bewust gekozen voor verantwoorde producten en bijvoorbeeld hergebruikte materialen.
Vakbekwaam en met ruim 15 Jaar ervaring, geef ik graag advies over duurzame en kostenbewuste mogelijkheden voor beplanting en bemesting én op verzoek hergebruik van materialen.

NATUURLIJK
Zelf aan de slag? Of toch laten realiseren?
Naar wens kan een vakkundig hovenier, waar ik graag duurzaam mee samenwerk (Erwin Natuurlijk), eventueel het onderscheidende tuinontwerp en de beplantingsprojecten voor jou realiseren.
Natuurlijk denken wij graag samen met je mee. Creatief en praktisch, daarmee wordt de eerste goede stap op weg naar de tuin van je dromen gezet.

Kijk op de pagina tuin voor een impressie van de projecten die ik heb gerealiseerd.