TUINONTWERP
De basis van een ontwerp voor een nieuwe tuin begint bij een oriënterend gesprek.
In dit gesprek komen alle wensen en voorkeuren met betrekking tot stijl, sfeer, type beplanting, bestrating en budget naar voren. Vooral de ruimtelijke indeling en de toepassingen van beplanting komen aan de orde.

Niet alleen analyseer ik de ligging en de grondsoort van de tuin, maar kijk gelijk ook naar wat aansluit bij het huis en de omgeving. De zichtlijnen die onbewust worden waargenomen, vormen de basis van waaruit ik werk.

Wat vind je belangrijk in de tuin. Hoe wil je deze gaan gebruiken? Welk onderhoudsniveau mag de tuin hebben als deze klaar is? Welke stijl spreekt aan? En denk ook aan praktische zaken zoals beregening en verlichting. Ik blijf op zoek naar nieuwe vormen, nieuwe materialen en nieuwe toepassingen. Een goed ontworpen tuin gaat minimaal 20 jaar mee.

Bij een appartement is een balkon of dakterras het meest kostbare geschenk dat je kan krijgen. Het is een verlengstuk van een appartement. Helaas zijn deze buitenruimtes vaak door de bouw kaal en sober ingericht. Ik ben van mening dat deze ruimte een groene oase kan zijn waar je heerlijk kunt genieten van de natuur. Ik geef graag advies bijvoorbeeld over kuipplanten die gemakkelijk te verplaatsen zijn, zodat er een bijzondere buitenruimte ontstaat.

Tuinen van Brighten Up zijn uniek. De opdrachtgever, het huis en de omgeving en grondsoort maken het tuinontwerp uniek. Een tuin is complexer dan de meeste mensen zich realiseren. Om goed te kunnen inschatten hoe een bepaalde ingreep gaat uitpakken is kennis, ervaring en voorstellingsvermogen vereist.
In de werkwijze geef ik veel aandacht voor kwaliteit en communicatie.

Om het ontwerpplan nog beter te visualiseren maak ik gebruik van 3D-impressies. Zo loop je virtueel door de nieuwe tuin.
Tegelijkertijd ontvang je ook een technische beschrijving, zodat je gelijk aan de slag kunt met de aanleg.

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek van een uur, op basis van aan bod gekomen wensen, eventuele foto’s en tekeningen, wordt direct een prijs afgesproken of een vrijblijvende offerte opgemaakt.

Laat je inspireren door Brighten Up Tuinontwerpen

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je vragen bel dan gerust naar Jill van Oers, M 06-14768662
of mail naar info@brighten-up.nl  of maak gebruik van het contactformulier.
Voor een intake op locatie, wordt een reiskostenvergoeding in rekening gebracht.